Ga naar inhoud
Nu kijken

Nederlandse films op Movies That Matter

Van woensdag 24 maart t/m zaterdag 1 april kun je weer naar Movies That Matter. Het festival in Den Haag biedt een podium aan speelfilms en docu's over mensenrechten. Wij zetten voor je op een rij welke Nederlandse films op dit festival draaien.

Still_Daughters of the Sun

Daughters of the Sun

Het hartverscheurende, maar hoopvolle verhaal van de jonge Jezidi-vrouwen die na jarenlange slavernij terugkeren naar hun gemeenschap.

Still_Die middag

Die middag

Op een middag kruisen de levens van Roya en Nassim elkaar. Getekend door hun verleden als vluchteling zoeken ze een uitweg. Ze kunnen elkaars redding zijn, maar een gesloten deur staat tussen hen.

Still Klaas de Jonge de Prijs van Vrijheid

Klaas de Jonge, de Prijs van Vrijheid

Nederlandse anti-apartheidsactivist Klaas de Jonge keert terug naar de ambassadekamer waar hij twee jaar woonde, gevlucht voor de Zuid-Afrikaanse autoriteiten die hem van terrorisme beschuldigden. De confrontatie met mensen die de levenslange gevolgen dragen van zijn daden, dwingt hem de vraag te beantwoorden: heiligt het doel alle middelen?

Still_Kleinkinderen van de Oost

Kleinkinderen van De Oost

Daan van Citters (30, filmmaker) en Joenoes Polnaya (32, acteur) raakten bevriend op de set van speelfilm De Oost. Samen reizen ze terug naar Indonesië, in de voetsporen van hun beider grootvaders, die namens Nederland vochten tegen de Indonesische onafhankelijkheid “aan de verkeerde kant van de geschiedenis”.

Still_Mijn Grote Broer

Mijn Grote Broer

De 19-jarige Gijs probeert samen met zijn ouders de onverwachtse zelfdoding van zijn oudere broer Arie een plek te geven en langzaam maar zeker de draad van het ‘normale’ bestaan weer op te pakken.

Still Mijn vader Nour en ik

Mijn vader, Nour en ik

Toen hij 13 was ontvluchtte Wiam Al-Zabari Irak met zijn moeder, broer en zus. Tijdens deze angstige periode was zijn vader echter afwezig. Nu onderneemt Wiam een liefdevolle en intense zoektocht naar de geschiedenis van zijn vader en familie.

Still The Mind Game

The Mind Game

Toen hij pas 14 was, vluchtte Sajid Khan Nasiri in zijn eentje uit Afghanistan. Na een reis van twee jaar vol gevaar en ontberingen – die hij gedetailleerd vastlegde met zijn telefooncamera – arriveert hij in België. Daar begint een heel nieuwe worsteling. Vervolg op het prijswinnende Shadow Game.

Still Verdwaalde Veteranen

Verdwaalde Veteranen

Documentaire over een groep Nederlandse legerveteranen met PTSS, die een toevluchtsoord hebben gevonden op De Thuisbasis. Eerlijk en kwetsbaar praten ze over hun demonen en hun worsteling om aansluiting te vinden in de maatschappij.

ga terug