Ga naar inhoud

KAPSALON ROMY beleeft publiekspremière tijdens het Nederlands Film Festival 2019

KAPSALON ROMY, de nieuwe speelfilm van regisseur Mischa Kamp (HET PAARD VAN SINTERKLAAS) naar het gelijknamige boek en scenario van Tamara Bos, beleeft op zondagmiddag 29 september zijn première in de Stadsschouwburg Utrecht tijdens het Nederlands Film Festival 2019. De film is voor iedereen van 8-88 jaar en gaat over beginnende Alzheimer en de kracht van familiebanden. In de hoofdrollen spelen Beppie Melissen (JISKEFET, GOOISCHE VROUWEN) en de 11-jarige Vita Heijmen. Samen met de andere cast waaronder Noortje Herlaar, Bianca Krijgsman en Guido Pollemans zijn zij aanwezig bij de première die zowel door genodigden als het publiek bijgewoond zal worden. Eerder werd de film bekroond als Beste Europese jeugdfilm van 2019 op het Noorse International Children\'s Film Festival. Tickets voor de publiekspremière van KAPSALON ROMY zijn binnenkort verkrijgbaar.


KAPSALON ROMY vertelt het verhaal van kleindochter Romy (de debuterende Vita Heijmen), die elke dag naar oppas-oma Stine (Beppie Melissen) moet omdat haar pas gescheiden moeder Margot (Noortje Herlaar) moet werken.Oma werkt nog steeds als kapster maar worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

KAPSALON ROMY werd geregisseerd door Mischa Kamp, bekend van eerdere familiefilms als HET PAARD VAN SINTERKLAAS en de telefilm DE FUIK. Scenarist en kinderboekenschrijver Tamara Bos heeft van haar gelijknamige kinderboek het filmscenario geschreven. De film werd geproduceerd door BosBros in coproductie met Leitwolf Filmproduktion en gesteund door AVROTROS, Norddeutscher Rundfunk, het Nederlands Filmfonds en de internationale fondsen Eurimages en Filmförderung Hamburg. KAPSALON ROMY wordt gedistribueerd door Cinemien en draait vanaf 2 oktober 2019 in de bioscopen.
ga terug