De fuik

Mischa Kamp Televisiedrama - 2008 - 90 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Televisiefilm Mischa Kamp

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Psychologische thriller over een gereformeerde vader die, uit angst dat zijn dochters uit huis worden geplaatst, op de vlucht slaat en aanvankelijk zijn gezin wijsmaakt dat ze op vakantie zijn. Telefilm.

Zakelijke problemen en de angst dat de autoriteiten zijn dochters afpakken, doen de vader van een streng gereformeerd gezin besluiten te vluchten. Aanvankelijk maakt hij zijn gezin wijs dat ze op vakantie gaan, maar zijn oudste dochter weet beter. Vanuit haar perspectief wordt het aangrijpende en spannende verhaal verteld, waarin de godsdienstwaan van de vader steeds dramatischere vormen aanneemt. Als in de Ardennen de moeder spoorloos verdwijnt, wordt een tragische ontknoping onontkoombaar. Telefilm gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland