Ga naar inhoud

Het NFF en Paleis Soestdijk presenteren vijf zomerse filmavonden tijdens Cinema Soestdijk

Het Nederlands Film Festival en Cinema Soestdijk vertonen deze zomer vijf prachtige Nederlandse films tegen het magische decor van Paleis Soestdijk. Bezoekers van Cinema Soestdijk worden ondergedompeld in het beste en nieuwste van de Nederlandse filmcultuur.

De keuze voor Nederlandse films voor Cinema Soestdijk is bewust. In de transitie naar een nieuwe bestemming krijgt Paleis Soestdijk de komende jaren een duurzame, nieuwe rol als dé landingsplek voor het beste van de Nederlandse industrie en innovatie. Cinema Soestdijk, als onderdeel van de programmering van Paleis Soestdijk, heeft in het Nederlands Film Festival een samenwerkingspartner en curator gevonden die de Nederlandse film centraal stelt. Met Cinema Soestdijk geeft het NFF een voorproefje van het programma van het festival, dat van 27 september tot en met 5 oktober plaatsvindt.

Bestel hier je tickets voor Cinema Soestdijk
Donderdag 29 augustus: DIRTY GOD

Cinema Soestdijk start dit jaar met de vertoning van DIRTY GOD op donderdag 29 augustus. Deze film gaat over een jonge alleenstaande moeder en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid. DIRTY GOD is het Engelstalig speelfilmregiedebuut van Sacha Polak, met een glansrol voor de 22-jarige Vicky Knight, zelf brandwondenslachtoffer en hier debuterend als actrice.

Bestel hier je tickets
Vrijdag 30 augustus: THE PARADISE SUITE

Op vrijdag 30 augustus draait THE PARADISE SUITE. Deze rauw-poëtische mozaïekvertelling - geregisseerd door Joost van Ginkel - vervlecht de verhaallijnen van verschillende personages die al dan niet vrijwillig in Amsterdam zijn neergestreken en ogenschijnlijk weinig met elkaar gemeen hebben, behalve hun verre wortels. Liefde en vriendschap blijken bindende factoren, die het lot in een harde maatschappij doen kantelen en sprankjes hoop aan de horizon doen gloren. De film won op het NFF in 2016 drie Gouden Kalveren: voor Beste Film, Beste Scenario en Beste Acteur (Issaka Sawadogo).

Bestel hier je tickets
Zaterdag 31 augustus: SINGEL 39 - UITVERKOCHT

Mo (39), kort voor Monique (Lies Visschedijk), heeft het helemaal voor elkaar: een baan als hartchirurg, lieve familie, maandelijks bezoek van haar minnaar én een prachtig pand aan de Singel in Den Haag. Wanneer de aantrekkelijke kunstenaar Max (Waldemar Torenstra) ineens bij haar op de stoep staat, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Max valt op mannen, maar heeft ook een kinderwens. Mo is überhaupt niet met het moederschap bezig. Als Max via een app op zoek gaat naar de ideale moeder voor zijn nageslacht, begint Mo zich af te vragen of er toch meer is in het leven dan enkel haar carrière.
Donderdag 5 september: TAKE ME SOMEWHERE NICE

De Nederlandse tiener Alma leeft tussen twee werelden, zo wordt duidelijk als ze een snikhete zomer doorbrengt in Bosnië, het geboorteland van haar ouders. Ze wil haar zieke vader opzoeken. Maar niets gaat zoals verwacht. Vastberaden om een connectie met haar vaderland te maken, komt ze van de ene absurde en vervreemdende situatie in de andere terecht. Winnaar van de Special Jury Award op het International Film Festival Rotterdam (IFFR).

Bestel hier je tickets
Vrijdag 6 september: NIEMAND IN DE STAD

Drie vrienden ervaren de pieken en dalen van hun tijd als lid van een Amsterdamse studentenvereniging. Het is een turbulente periode waarin ze met wisselend succes proberen los te komen van hun ouders en achtergrond. Ze beleven gepassioneerde liefdesavonturen, wilde feesten, ze brassen, brallen en leren de ware betekenis van vriendschap kennen. Een plotselinge dood binnen de groep zet daarbij alles op scherp. Wie ben je als mens als je volwassen bent en zelf verantwoording moet dragen over je keuzes? NIEMAND IN DE STAD was in 2018 de officiële openingsfilm van het NFF.

Bestel hier je tickets






Cinema Soestdijk: openluchtbioscoop in de paleistuin

Cinema Soestdijk vertoont dit jaar maar liefst vijf films. Op 29, 30, 31 augustus en op 5 en 6 september wordt de paleistuin omgetoverd tot een openluchtbioscoop. Deze bijzondere filmavonden vinden plaats in de tuin aan de achterzijde van het paleis. Bezoekers zijn welkom met een eigen picknickmand en kleed of strandstoel of kunnen vooraf een filmticket met zitplaats reserveren.

Algemeen Directeur Nederlands Film Festival, Silvia van der Heiden:“Met Paleis Soestdijk als achtertuin van het Nederlands Film Festival, is er een geweldige vertoningslocatie bijgekomen voor de Nederlandse film. We zijn blij dat Cinema Soestdijk onze Nederlandse producties op deze manier omarmt”.

Directeur Paleis Soestdijk, Floris de Gelder:“De filmavonden bij Paleis Soestdijk zijn inmiddels een populaire traditie. Ik ben heel trots dat wij deze traditie nu samen met het Nederlands Film Festival kunnen voortzetten en vooral veel buurtgenoten op deze wijze kunnen ontvangen in het prachtige decor van de paleistuin”.




Praktische informatie


  • De tuin van Paleis Soestdijk is geopend vanaf 18.00 uur. De film start om 21.00 uur, tijdens de film is er een pauze van ca. 20 minuten. Het einde van de voorstelling is om ca. 23.15 uur (dit kan, afhankelijk van de film, maximaal 15 minuten eerder of later zijn).

  • Vanaf 20.00 uur en in de pauze zijn drankjes en een beperkt assortiment snacks verkrijgbaar bij de Cinema.

  • Het paleis en Oranjerie Soestdijk zijn gesloten tijdens de Cinema avonden.


Prijzen


  • Filmticket zonder zitplaats: €17,50 per persoon

  • Filmticket met zitplaats: €18,50 per persoon

  • Parkeerkaart voorverkoop: €5,00 per auto

  • Parkeerkaart op avond zelf: €7,00 per auto (beperkt beschikbaar)


Foto credit kopfoto: ©Paleis Soestdijk
ga terug