Gooische Vrouwen

Will Koopman Speelfilm - 2011 - 110 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Mannelijke Bijrol Peter Paul Muller

Beste Vrouwelijke Bijrol Beppie Melissen

Gouden Kalf-nominatie

Beste Regie Will Koopman

Andere prijzen

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm)

Diamanten Film (1.000.000 bezoekers speelfilm)

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De Gooische Vrouwen verruilen met eclatant succes de PC voor de Champs-Elysées in een uitbundig en vrolijk avontuur met een vette knipoog en hoge feelgood-factor.

Wat men in Hollywood kan, kan men in Hilversum beter. Tenminste: als het gaat om het produceren van een filmvervolg dat zich kan meten aan de tv-serie die eraan ten grondslag ligt. Waar de Sex and the City-films niet konden tippen aan het origineel, daar scoren de Gooische Vrouwen. De tv-serie was een poldervariant van Desperate Housewives, en voor de film geldt niet anders. De vier leden van het bekende vriendinnenclubje - de volkse Cheryl DeMorero, de geitenwollensok Roelien, arty-farty mannenverslindster Anouk en de neurotische Claire - krijgen ieder de nodige tegenslagen op hun bord. De oplossing: een gezamenlijke trip naar het buitenland, als het dameskwartet de PC inruilt voor de Champs-Elysées. Koopman weet ondanks de vele verhaallijnen en bonte stoet aan personages de vaart er flink in te houden. Niet alleen voor de fans van het eerste uur, maar ook voor nieuwkomers is dit Blaricumse universum goed te volgen. Ook op het witte doek openbaarden de Gooische Vrouwen zich als publiekslievelingen: de film haalde in een recordtijd de diamanten status en geldt als een van de meest succesvolle vaderlandse producties van de laatste tijd.

Credits

Producent(en) John de Mol
Alex Doff
Productiebedrijf
Talpa Fictie B.V.
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Manuelle van den Heuvel
Montage
Joseph Derksen
Liesbeth Wieggers
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland