Documentaire roadmovie gedraaid in de ruim zeven miljoen inwoners tellende hoofdstad van Peru, Lima, waar veel Peruanen proberen een centje bij te verdienen als taxichauffeur.

Bijna twintig jaar na haar vertrek draaide regisseuse Heddy Honigmann in haar geboortestad Lima de documentaire roadmovie Metaal en melancholie. In Lima, de ruim zeven miljoen inwoners tellende hoofdstad van Peru, raakte de economie steeds verder in het slop. Leden van de middenklassen kunnen met hun karige salarissen nauwelijks het hoofd boven water houden. In de hoop op een betere toekomst proberen veel Peruanen een centje bij te verdienen als taxichauffeur. Een baantje waarvoor, gezien de moordende concurrentie, een flink portie vechtlust is vereist. Metaal en melancholie portretteert een aantal van deze taxichauffeurs. De film voert de kijker per taxi door de straten van Lima en geeft via de chauffeurs een beeld van de vele ingenieuze manieren om te overleven, van passie en levenslust.

Wil je een kijkje in het hoofd van de maker? Regisseur engrande dame Heddy Honigmann geeft op woensdag 29 september een masterclass, klik hier voor meer informatie en tickets.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Ariel Film Produkties
Omroep
VPRO TV
Distributie
Public Film

Titel: Metaal en melancholie
Jaar: 1993
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Thema: Maatschappij
Editie: NFF 2021

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01