Portret van De Dijk aan de vooravond van hun dertigjarig jubileum. Een veelbewogen jaar waarin voorman Van der Lubbe overweegt te stoppen en de band een legendarische cd maakt met idool Solomon Burke.

Suzanne Raes volgde een jaar lang een van Nederlands populairste popbands: De Dijk. Aan de vooravond van hun dertigjarig jubileum blikken de bandleden terug op een meer dan succesvolle carrière. Ook vertellen ze met openhartige nuchterheid over de manier waarop hun songs tot stand komen: zanger Huub van der Lubbe schrijft de tekst en elk van de andere bandleden probeert daar de beste melodie bij te componeren. Het is een veelbewogen jaar: Huub van der Lubbe komt met de schokkende mededeling dat hij overweegt te stoppen, en de band krijgt de kans een cd op te nemen met hun idool Solomon Burke. Interviews met de verschillende leden worden afgewisseld met beelden van repetities en optredens door het hele land, die steevast worden voorafgegaan door een uitgebreid low-five ritueel. De film werkt toe naar een bijzonder hoogtepunt: de daadwerkelijke studio-opnames met de legendarische Burke. Maar wat een ander hoogtepunt had moeten worden - een optreden met de soullegende in Paradiso - wordt wreed verstoord door zijn onverwachte dood bij aankomst in Nederland.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
IDTV Docs
Omroep
NTR TV

Titel: Hou me vast - De Dijk
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still