Hartver­war­mende docu­men­taire over zes oudge­di­enden van Green­peace op het Nieuw-Zeelandse eiland Waiheke. De Rainbow Warrior vormt nog steeds een rode draad in hun leven.
Docu­men­taire over de eerste leden van Green­peace brengt moderne geschiedenis tot leven. Op het Nieuw-Zeelandse eiland Waiheke wonen zoveel oudge­di­enden van Green­peace dat het de bijnaam Green­peace Retire­ment Island heeft. Deze mensen waren jong toen het in opkomst kwam om je druk te maken te maken om de wereld en te vechten voor het milieu. In 1978 kochten ze een schip waarmee ze walvissen redden en protes­teerden tegen atoom­pro­even. Inmid­dels laat de wereld­wijde zorg voor het milieu zien dat ze het gelijk aan hun kant hadden. Wat dat voor hen betekent vertellen zes van de stri­jders op nage­noeg pensio­en­gerechtigde leeftijd zonder opsmuk en met niet eerder vertoonde beelden van het leven aan boord van de Rainbow Warrior. De Rainbow Warrior is nog steeds een rode draad in hun leven en bij het verhaal over de bomaanslag in 1985 waarbij fotograaf Fernando Pereira omkwam krijgen enkelen het nog steeds te kwaad. Maar, zegt een van hen: Als ze zo ver willen gaan om je tegen te houden, dan moet je wel goed bezig zijn. Dus door­gaan met die handel.’

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: The Rainbow Warriors of Waiheke Island
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2010

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2010)
Suzanne Raes

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte