Ga naar inhoud
Film Awards

Gouden film voor Costa!!

Honderdduizend bioscoopbezoekers hebben Costa!! Gezien. Hiermee heeft de komedie van regisseur John Karthaus de Gouden Film behaald. Met de ingrediënten zon, zee, Spaanse stranden, feesten, liefde en vriendschap is Costa!! de eerste Nederlandse film die dit jaar bekroond is met de Gouden Film Award. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Soy Kroon met Gouden Film Award voor Costa!! Soy Kroon met de Gouden Film Award. Foto: ©NFF/Friso Spoelstra

Over Costa!!

Vriendinnen Anna en Bibi reizen af naar het Spaanse Lloret de Mar om de fameuze club Costa te bezoeken waar Anna’s moeder destijds als propper werkte. Costa is nu een vervallen karaokebar en Anna wil samen met haar nieuwe vrienden de Battle of the Bars winnen om van Costa opnieuw de hotspot van de strip te maken. En zal zij, in de voetsporen van haar moeder, onder de Spaanse zon ook de liefde vinden?

Over de productie

Costa!! is geregisseerd door Jon Karthaus die samen met Diederik Jekel het scenario schreef. Acteurs die in Costa!! rollen vertolken zijn Katja Schuurman, Roeland Fernhout, Abbey Hoes, Soy Kroon, Stephanie van Eer, Tina de Bruin, Sinan Eroglu, Oscar Aerts, Lisa Zweerman en Ella-June Henrard. Costa!! is geproduceerd door NL Film in co-productie met Interstellar Pictures. De film is tot stand gekomen met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en Stichting Abraham Tuschinski Fonds. Dutch FilmWorks distribueert Costa!! in 120 bioscopen.

Still Costa

Deze film ook zien?

Naar Costa!! in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

Still_Costa

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

ga terug