Ga naar inhoud
Nu kijken

Dag van de Korte Film 2022

Op de kortste dag van het jaar, woensdag 21 december, wordt de Dag van de Korte Film gevierd. Met een speciaal filmprogramma trakteren NFF, EYE en Go Short bioscoopbezoekers op de beste korte films van eigen bodem.

Je kunt je verheugen op films van zeer talentvolle makers! Zo zie je In Flow of Words van Eliane Esther Bots. De film won dit jaar het Gouden Kalf won voor Beste Korte Documentaire, die dit jaar het Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire en talloze prijzen won op internationale filmfestivals. It’s Nice in Here van Robert-Jonathan Koeyers ging dit jaar in première in Cannes en is net als In Flow of Words een van de inzendingen voor de komende editie van de Oscars. Het programma bevat met Kevin Osepa’s La Ultima Ascensión nog een Gouden Kalf-winnaar, hij won de prijs voor Beste Korte Film.

Over Dag van de Korte Film

Korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Ook is het hét medium waarmee jong filmtalent zich als eerste aandient. Toch krijgt korte film vaak weinig tijd op het witte doek. Om meer aandacht te geven aan korte films vieren we al een paar jaar De Dag van de Korte Film, op de kortste dag van het jaar, zowel in Nederland als in diverse Europese landen. De films zijn te zien in 24 bioscopen en ook op Picl. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er een speciaal filmprogramma met korte animatiefilms uit Europa.

Still La Ultima Ascension Still uit La Ultima Ascensión
Still_It's nice in here

Deelnemende filmtheaters

Weten of jouw favoriete filmtheater meedoet? Ga naar het locatie-overzicht via de knop hieronder.

ga terug