Ga naar inhoud

Dagelijkse NFF Talkshow met Blikverruimers als Emmanuel Adjei, Georgina Verbaan, Barry Atsma, Rebecca van Unen en Jany Temime zaterdag van start

Vandaag gaat de 40e editie van het Nederlands Film Festival van start. Vanaf morgen zaterdag 26 september is het festival elke avond t/m 1 oktober live te volgen vanuit Stadsschouwburg Utrecht met de NFF Talkshow op www.filmfestival.nl. Dagelijks om 19.00 uur duikt Bahram Sadeghi met bekende en onbekende filmmakers, schrijvers en journalisten in de Nederlandse film en alles wat daarbij komt kijken. Verwacht fragmenten van nieuwe films, televisieseries en interactieve producties uit het programma van 2020 en oude beelden van 40 jaar historie uit het archief van Beeld en Geluid.


Speciale gasten zijn de Blikverruimers die elke talkshow te gast zijn. Op zaterdag 26 september is de Nederlands-Ghanese regisseur Emmanuel Adjei de Blikverruimer, die onder andere de verhaallijn heeft bedacht voor Beyoncés film Black Is King. Zondagavond 27 september schuift actrice Georgina Verbaan aan die in 2015 een Gouden Kalf won en schittert in de premièrefilm Buiten is het feest.

Op maandag 28 september presenteren filmkenners Bahram Sadeghi en René Mioch samen de live-bekendmaking van de genomineerden van de Gouden Kalf Competitie 2020. De dynamische talkshow wordt muzikaal begeleid door Ocobar. Dinsdagavond 29 september neemt internationaal acteur Barry Atsma plaats als Blikverruimer en woensdagavond 30 september vertelt Rebecca van Unen over haar werk als casting director. In de laatste NFF Talkshow op donderdag 1 oktober kijkt filmkenner, en presentator van de avond, René Mioch vooruit naar het Grolsch Gouden Kalveren Gala en het komende filmjaar. Daarnaast kijk hij met onder andere actrice Willeke van Ammelrooy en internationaal kostuumontwerper Jany Temime terug op de rijke historie van 40 jaar NFF.

Elke talkshow bevat een item van Cesar Majorana die het festival induikt en beschouwt wat je beslist niet mag missen. Een ander vast onderdeel is een dagelijkse column van diverse schrijvers waaronder Babs Gons, Maartje Wortel, Ray Fuego en Mounir Samuel. De NFF Talkshow is je dagelijkse portie gratis filmvoer, live van 19:00 tot 20:00 uur On Demand!
ga terug