Ga naar inhoud

Forum van de Regisseurs: The Unintended Audience

In opdracht van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, en in samenwerking met Forum van de Regisseurs, is filmmaker Sharelly Emanuelson gevraagd om een reflectie te maken uit archiefbeelden van Beeld & Geluid. Het resultaat hiervan is THE UNINTENDED AUDIENCE, een beeldessay die van 24 september tot 3 oktober te zien is binnen de installatie van For The Record in Het Nieuwe Instituut.Forum van de Regisseurs podcast

Onderdeel van Forum van de Regisseurs is de podcast TOPICS. Op donderdag 24 september gaat de podcast aflevering TOPIC: Het Archief van Nu in premiere op Het Nieuwe Instituut Online. De aflevering is een samenwerking tussen het Forum van de Regisseurs en Thursday Night Live!, en is een gesprek tussen Inge de Leeuw en Hugo Emmerzael (Forum van de Regisseurs), filmmaker en beeldend kunstenaar Sharelly Emanuelson, regisseur Sandra Beerends (Ze noemen me Baboe), regisseur Shamira Raphaela (Ons Moederland), Marina Otero (Hoofd Research bij Het Nieuwe Instituut) en Wytze Koppelman (conservator cultuur & entertainment bij Beeld en Geluid) over hoe makers omgaan met het archief en de dekolonisatie daarvan, over de zeggenschap en eigenschap van beelden en over het gebruik van archiefmateriaal in nieuw werk.
Over Sharelly Emanuelson

Sharelly Emanuelson is filmmaker en beeldend kunstenaar. In haar werk, met gebruik van film, video, installatiewerk en fotografie, probeert zij haar gedachten, ervaringen en sentiment over cultuur, erfgoed, koloniale overblijfselen, gedrag en alledaagse relaties uit te drukken en te communiceren. Met een Bachelor of Arts van de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht in Audiovisuele Media en een Master in Artistic Research van de Koninklijke Academie van de Kunsten in Den Haag heeft zij internationale en publieke nominaties en prijzen ontvangen, waaronder een Master Artistic Research Award van het Koninklijke Academie van de Kunsten (2014), Black Achievement Spotlight Award (2018) en de Volkskrant Beeldende Kunst Publieksprijs (2020). Naast haar eigen praktijk richtte zij Uniarte op, een door kunstenaars gerunde organisatie die zichtbaarheid en ontwikkeling van opkomende en professionele kunstenaars in het Caribisch gebied bevordert. Sharelly is lid van de Jury Forum van de Regisseurs 2020.
ga terug