Watamula

Kevin Osepa Korte film - 2020 - 26 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Discriminatie

Watamula is een plek waar Curaçao ademt. Het ook de bestemming van René, die overeind komt uit een rivier en struikelend zijn tocht over het eiland vervolgt. Hij treft scherpe doorns en zoete rozenblaadjes, ontmoet afwijzing en troost, en houdt zich vast aan het amulet dat hij na zijn geboorte meekreeg. Beeldend kunstenaar en filmmaker Kevin Osepa, voor wie de identiteit van jonge Afro-Caribiërs een belangrijk onderwerp is, boetseert deze tocht tot een magisch-realistisch panorama waarin landschap en lotsbestemming, spiritualiteit, sensualiteit en machismo samenkomen.

 

Deze film is geselecteerd voor het Forum van de Regisseurs, het competitieprogramma voor filmmakers met een uniek stemgeluid en een eigenzinnige visie.

Curatoren Hugo Emmerzael en Inge de Leeuw over Watamula: "Een film als een magische reis, of een metaforische trip. De Curaçaose regisseur Kevin Osepa verbeeldt en verbindt gevoelige vraagstukken rondom identiteit en afkomst in een allegorisch werk dat niet alleen inwerkt op de geest, maar ook op het lichaam."

Tickets

Watamula

Online beschikbaar van 25 september 12:00 t/m 3 oktober 23:59

Bekijk deze film tijdens het Nederlands Film Festival online!Deze film is onderdeel van het Forum van de Regisseurs. Bezoek voor bijbehorende podcasts, beeldessays en andere verhalen de speciale website: https://forum.filmfestival.nl

NFF in de wijk: De Helling

Op locatie De Helling wo 30 sep 20:15 - 21:39

Sinds een aantal jaren manifesteert het Nederlands Film Festival zich ook nadrukkelijk buiten de binnenstad. In De Helling in Rotsoord vindt een uitgebreid kortefilmprogramma met Q&A plaats.Koop hier je tickets.

Credits

Regie Kevin Osepa
Scenario Kevin Osepa
Producent(en) Mario Gonsalves
Danique Zimmerman
Productiebedrijf
Recent
Camera
Rui Jiang Ong
Production Design
Kevin Osepa
Montage
Kevin Osepa
Kostuumontwerp
Kevin Osepa
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Rody Winklaar
Muziek
Watra
Cast
Guenn Ramon Gustina
Norma Cova
Albert Schobaar
D'angelo Felida
Productieland(en)
Nederland, Curaçao