Watamula

Kevin Osepa Korte film - 2020 - 26 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Discriminatie

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Film

Watamula is een plek waar Curaçao ademt. Het ook de bestemming van René, die overeind komt uit een rivier en struikelend zijn tocht over het eiland vervolgt. Hij treft scherpe doorns en zoete rozenblaadjes, ontmoet afwijzing en troost, en houdt zich vast aan het amulet dat hij na zijn geboorte meekreeg. Beeldend kunstenaar en filmmaker Kevin Osepa, voor wie de identiteit van jonge Afro-Caribiërs een belangrijk onderwerp is, boetseert deze tocht tot een magisch-realistisch panorama waarin landschap en lotsbestemming, spiritualiteit, sensualiteit en machismo samenkomen.

 

Deze film is geselecteerd voor het Forum van de Regisseurs, het competitieprogramma voor filmmakers met een uniek stemgeluid en een eigenzinnige visie.

Curatoren Hugo Emmerzael en Inge de Leeuw over Watamula: "Een film als een magische reis, of een metaforische trip. De Curaçaose regisseur Kevin Osepa verbeeldt en verbindt gevoelige vraagstukken rondom identiteit en afkomst in een allegorisch werk dat niet alleen inwerkt op de geest, maar ook op het lichaam."

In de online omgeving van het Forum kun je live chatten met de makers, luisteren naar gesprekken tussen curatoren en makers in de podcast Topics en speciale online versies van de interactieve projecten bekijken.

Credits

Regie Kevin Osepa
Scenario Kevin Osepa
Producent(en) Mario Gonsalves
Danique Zimmerman
Productiebedrijf
Recent
Camera
Rui Jiang Ong
Production Design
Kevin Osepa
Montage
Kevin Osepa
Kostuumontwerp
Kevin Osepa
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Rody Winklaar
Muziek
Watra
Cast
Guenn Ramon Gustina
Norma Cova
Albert Schobaar
D'angelo Felida
Productieland(en)
Nederland, CuraƧao