Ga naar inhoud
Still

Achtste-groepers huilen niet

Regie: Dennis Bots
Voetbalfanaat Akkie uit groep 8 wordt ernstig ziek, ze heeft leukemie. Jeugdfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens roert in vlot tempo lichte en zware thema’s aan: van vriendschap tot kanker.
De stoere Akkie zit in groep 8 en is helemaal wild van voetbal. Tijdens schooltijd wordt haar klas door juf Ina klaargestoomd voor belangrijke zaken als de Citotoets, het schoolkamp en de finale van het schooltoernooi. Na schooltijd gaat ze het liefst voetballen met haar klasgenoten. Het kan haar niets schelen dat Joep voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze kan hem makkelijk aan. Maar dan wordt Akkie ziek, ze heeft leukemie. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar klasgenoten en juf Ina. Ondanks het verdriet kan de optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien, zoals de opstelling van het team. Als het ernaar uitziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar. Jeugdfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens.
Titel: Achtste-groepers huilen niet
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 36 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2012
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Kidsbios NFF School Focus: Familiefilm LiteratuurFamilieaangelegenheidRomantiek

Gouden Kalf winnaar

UPC Gouden Kalf voor de Beste Publieksfilm (2012)
Dennis Bots

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2012)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.