Ga naar inhoud
Vlotte familiefilm naar het boek van Paul van Loon met een knipoog naar klassieke griezelfilms. Op de nacht van zijn zevende verjaardag verandert de verlegen Dolfje in een pluizig weerwolfje. Tijdens volle maan gaat hij op avontuur uit.

Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig dier: een weerwolfje. Bij het licht van de volle maan holt hij door het park en de tuinen van de buren. Hij jaagt achter kippen en eenden aan. De volgende ochtend wordt hij weer wakker als een gewoon jongetje. Nu begrijpt hij waarom hij zich altijd zo anders heeft gevoeld dan zijn pleegouders en zijn pleegbroertje Timmie. Maar gevoelige Dolfje wil gewoon zijn, net als iedereen. Met steun van Timmie probeert Dolfje koste wat kost zijn geheim te bewaren, maar dat is niet zo makkelijk. Ondertussen heeft het bestaan als weerwolf ook z’n voordelen: eindelijk goed kunnen touwklimmen bijvoorbeeld. Vlotte familiefilm naar het eerste boek van de populaire boekenreeks van Paul van Loon is een warm pleidooi voor individualiteit.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Set geluid
Sound Design

Titel: Dolfje Weerwolfje
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, Kidsbios, NFF School, Focus: Familiefilm
Editie: NFF 2012

FamilieaangelegenheidRomantiekLiteratuur

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2011)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.