La última primavera

Isabel Lamberti Speelfilm - 2020 - 77 min.
Alle leeftijden

Fictionele raamvertelling over de lotgevallen van de bestaande Spaanse familie Gabarre Mendoza. De familie woont in ‘La Cañada Real’, een sloppenwijk net buiten Madrid die op het punt staat gesloopt te worden. De toch al kansarme bewoners worden gedwongen hun zelfgebouwde huizen te verlaten omdat de grond waarop ze wonen verkocht is. Ieder lid van de familie Gabarre Mendoza worstelt op eigen wijze met de naderende transitie in hun leven. Niet alleen beide ouders kampen met grote zorgen, ook hun drie kinderen moeten de omslag verwerken.

Tickets voor de NFF Publiekspremière zijn verkrijgbaar via www.filmfestival.nl/festivalpremiere-la-ultima-primavera/

 

Deze film is geselecteerd voor het Forum van de Regisseurs, het competitieprogramma voor filmmakers met een uniek stemgeluid en een eigenzinnige visie.

Curatoren Hugo Emmerzael en Inge de Leeuw over La última primavera: "Een subtiele beeldvoering kenmerkt dit innemende portret van een familie op de drempel van een nieuw leven. Dit speelfilmdebuut van de Spaans-Nederlandse regisseur Isabel Lamberti weet een overweldigende emotionele reactie op te brengen."

In de online omgeving van het Forum kun je live chatten met de makers, luisteren naar gesprekken tussen curatoren en makers in de podcast Topics en speciale online versies van de interactieve projecten bekijken.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Omar A. Razzak
Uitvoerend producent(en)
Manuel Arango
Coproductiebedrijf
Tourmalet Films
Camera
Production Design
Cayetana H. Cuyás
Itziar Sagasti
Miguel de Cruz Cecilia
Montage
Kostuumontwerp
Esther Sancho
Sound Design
Set geluid
Muziek
Miguel Hernández Muñoz (Yaki)
Cast
David Gabarre Jiménez
Agustina Mendoza Gabarre
David Gabarre Mendoza
Ángelo Gabarre Mendoza
María Duro Rego
David Gabarre Duro
Isabel Gabarre Mendoza
Angelines Gabarre Mendoza
Alejandro Gabarre Mendoza
Distributie
Productieland(en)
Nederland, Spanje