Cheek to Cheek

Malou Wagenmaker, Bo van der Meer Korte documentaire - 2018 - 24 min.

Op de dansvloer van Het Danspaleis lijkt de tijd voor deze zwierende, jeugdige ouderen even stil te staan. Intieme documentaire over de kwetsbaarheid én de kracht van ouder worden.

Stel je voor: een zaal in een verzorgingshuis wordt omgetoverd tot een heuse ballroom, compleet met fluwelen tafelkleedjes en oude platenkoffers. Op de platenspeler wordt nostalgische muziek van de jaren veertig tot nu gedraaid. Overal dansen mensenÍž jong en vooral oud. Toch speelt leeftijd hier geen rol. In deze korte, intieme documentaire worden vier hoogbejaarde bezoekers van dit magische dansfestijn gevolgd. Ondanks lichamelijke of geestelijke haperingen genieten deze dames en heren tijdens deze muzikale bijeenkomsten volop van het leven.

Malou Wagenmaker en Bo van der Meer zijn met Cheek to Cheek genomineerd voor de Filmprijs van de Stad Utrecht voor het beste debuut.

 

Tickets

When the Dragon Came - (monologues) | Cheek to Cheek (uitverkocht)

Louis Hartlooper Complex 3 vr 28 sep 17:00 - 18:03

Premières.

Korte Documentaires 2

Kinepolis Jaarbeurs 1 do 4 okt 15:15 - 16:45

Q&A met regisseurs Malou Wagenmaker en Bo van der Meer en producent Loes Koomen van Cheek to Cheek.

NFF Debuutcompetitie 3

Kinepolis Jaarbeurs 3 do 4 okt 16:45 - 18:33

Met de videoclip De Jeugd van Tegenwoordig - Makkelijk (Voor ons) als voorfilm, ingeleid door muziekjournalist Job de Wit. Q&A's met regisseur Sophie van de Pol van Fucking Cola, regisseur Stijn Bouma van KORT! - Visite, en regisseurs Malou Wagenmaker en Bo van der Meer en producent Loes Koomen van Cheek to Cheek.

16:45

Inleiding Job de Wit


16:50

De Jeugd van Tegenwoordig - Makkelijk (Voor ons)

Je kijkt je ogen uit bij deze inventieve videoclip van De Jeugd van Tegenwoordig, die werd gemaakt door maar liefst 56 regisseurs. Elk kreeg zes seconden voor zijn of haar bijdrage.

Lengte: 6min
Regie: ...,staat
lees meer

16:56

Sand Wanderer

In deze korte animatiefilm moet een jonge woestijnbewoner de voetstappen volgen, die zijn stamgenoten in het zand achterlieten.

Lengte: 7min
Regie: Eric Giessmann
lees meer

17:03

Fucking Cola

Kort drama waarin de zwaar stotterende Stef (17) op een familieverjaardag zelf het mooie nieuws over zijn studie wil vertellen. Hij krijgt er alleen geen speld tussen. Dat is de druppel...

Lengte: 10min
Regie: Sophie van de Pol
lees meer

17:13

Q&A - Fucking Cola


17:20

KORT! - Polyp

Dicht op de huid gefilmd portret van de op de kermis opgegroeide Djarno (15). Kwaad en opstandig ziet hij dat zijn vader hun topattractie, de Polyp, heeft verkocht. Je jeugd vaarwel zeggen is niet gemakkelijk.

Lengte: 11min
Regie: David Eilander
lees meer

17:34

KORT! - Visite

Alles lijkt goed te gaan met weduwe Thea. Maar wanneer haar zoon de deur weer dichttrekt, wordt haar eenzaamheid pijnlijk voelbaar in deze korte film bestaande uit één lang shot.

Lengte: 13min
Regie: Stijn Bouma
lees meer

17:46

Q&A - Visite


17:53

Cheek to Cheek

Op de dansvloer van Het Danspaleis lijkt de tijd voor deze zwierende, jeugdige ouderen even stil te staan. Intieme documentaire over de kwetsbaarheid én de kracht van ouder worden.

Lengte: 24min
Regie: Malou Wagenmaker, Bo van der Meer
lees meer

18:16

Q&A - Cheek to Cheek


18:23

KORT! - Mensendagen

Een kikker wordt herboren in het lichaam van een mens. Terwijl deze man, Allard, vervreemd raakt van zijn vertrouwde wereld, zoekt de kikker in hem zijn weg terug naar het ven waar hij vandaan komt.

Lengte: 11min
Regie: Coen Eigenraam, Jeroen van 't Hullenaar
lees meer
18:33

Credits

Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Productieland(en)
Nederland

Ook interessant