Twee medewerksters van de 112-meldkamer vertellen in deze documentaire openhartig over hun verantwoordelijke en emotioneel zware werk dat sinds kort volgens een strak protocol uitgevoerd moet worden.
Twee medewerksters van de 112-meldkamer vertellen in deze documentaire openhartig over hun verantwoordelijke en emotioneel zware werk. Van de vrouwen wordt verwacht dat ze hun telefonische hulp aanpassen aan het nieuwe protocol dat sinds kort van kracht is. Centralisten moeten een strak schema van vragenlijsten afwerken en dat gaat de één makkelijker af dan de ander. Hun getuigenissen maken dilemma’s inzichtelijk waar bevlogen zorgmedewerkers in toegenomen mate mee te maken krijgen: de beste hulp bieden versus de verzakelijking in de zorg.

Titel: Volgens protocol
Jaar: 2015
Duur : 49 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015

MaatschappijPolitiek

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2015)
Anne-Marieke Graafmans

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.