Ga naar inhoud
Docudrama waarin tien personages zich door het hart van de financiële wereld bewegen: de Londense City. Hun monologen worden belichaamd en verwoord door dansers in en rondom de glazen wolkenkrabbers.
Docudrama gebaseerd op Joris Luyendijks 'Banking Blog' in het Britse dagblad The Guardian. Tien personages voeren ons door het hart van de financiële wereld: de Londense City. Hun monologen worden belichaamd en verwoord door dansers die hun verschillende choreografieën tonen in de natuurlijke habitat van bankiers: in en rondom hoge, glazen kantoortorens. Deze ogenschijnlijk losse portretten veroorzaken samen een kettingreactie, analoog aan de competitieve en gestreste cultuur van de financiële wereld waarin iedere dag de laatste kan zijn.

Titel: Voices of Finance
Jaar: 2015
Duur : 35 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie, Inschrijving, Gouden Kalveren
Editie: NFF 2016

DansMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.