Docu­d­rama waarin tien person­ages zich door het hart van de finan­ciële wereld bewegen: de Londense City. Hun monologen worden belichaamd en verwoord door dansers in en rondom de glazen wolkenkrabbers.
Docu­d­rama gebaseerd op Joris Luyendijks Banking Blog’ in het Britse dagblad The Guardian. Tien person­ages voeren ons door het hart van de finan­ciële wereld: de Londense City. Hun monologen worden belichaamd en verwoord door dansers die hun verschil­lende chore­ografieën tonen in de natu­urlijke habitat van bankiers: in en rondom hoge, glazen kantoor­torens. Deze ogen­schi­jn­lijk losse portretten veroorzaken samen een kettin­gre­actie, analoog aan de competi­tieve en gestreste cultuur van de finan­ciële wereld waarin iedere dag de laatste kan zijn.

Titel: Voices of Finance
Jaar: 2015
Duur : 35 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2016

DansMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte