Ga naar inhoud
Marijn Frank probeert af te kicken van haar vleesverslaving door stage te lopen bij een koeienslachterij. Een persoonlijke, moedige en grappige zoektocht langs hersenonderzoekers, vleesfokkers en geheelonthouders.
Vleesjunk Marijn Frank probeert van haar verslaving af te komen door een stage bij een koeienslachterij. Door haar biefstukje recht in de ogen te kijken hoopt ze een gezondere relatie op te bouwen met de lap vlees op haar bord. Dat ontaardt in een emotionele, soms komisch-erotische tour, waarin ze wordt bijgestaan door een psycholoog. Terwijl Marijn dapper vordert langs de slachtlijn, vindt ze antwoorden op haar vragen bij vleesfokkers, geheelonthouders en een chef-kok. Over beeldvorming, lust en hypocrisie.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Muziek

Titel: Vleesverlangen
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 14 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Gouden Kalveren, Inschrijving GK
Editie: NFF 2016

MaatschappijNatuur & MilieuGezondheidEten

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.