Ga naar inhoud
Still

Dos Santos

Regie: Maarten van Voornveld, Kees-Jan Mulder
Een man geeft zich na een afrekening in het drugsmilieu gelaten over aan de politie, maar is hij wel de dader? Op feiten gebaseerd.
We zien een man boven de wastafel zijn hoofdhaar scheren, in opdracht van een dealer een junk doodschieten, op een viaduct drugs gebruiken en bij zijn moeder een bad nemen. Dan laat hij zich gewillig arresteren. Maar is hij wel de moordenaar? Wat is zijn motief? Wie is de man die hem in de gevangenis bezoekt? De intens gefilmde handelingen - het scheren, het baden, het laten arresteren - ogen als devote rituelen. Een gestileerd moordmysterie naar een waargebeurd verhaal.
Titel: Dos Santos
Jaar: 2015
Duur : 20 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2015
Gouden Kalf+ NFF Debuut Competitie Competities MisdaadDramaMaatschappijJeugdActie & Avontuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.