Vijf mensen met dementie, samen met hun partner over een periode van twee jaar van dichtbij gevolgd. Prangende vragen en nieuwe inzichten, naast momenten van triomf en hervonden geluk.
Vijf mensen met dementie worden samen met hun partner over een periode van twee jaar van dichtbij gevolgd. De nadruk ligt niet alleen op de tragiek van de ziekte, de onomkeerbare aantasting van het brein en de urgente vragen die opdoemen rond het levenseinde. Er is ook de triomf wanneer een man ondanks alles toch de halve marathon rent in anderhalf uur. Een pianiste put na opname in een verzorgingshuis kracht uit haar geliefde instrument. Via muziek, aanraking en beweging is er nog lang contact mogelijk.

Titel: DementieEnDan
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 45 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2014

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.