In een intieme documentaire vol archiefmateriaal en openhartige gesprekken met haar vader Eli Asser doorbreekt Hella de Jonge het stilzwijgen over haar pijnlijke joodse familiegeschiedenis.
‘Verlies niet de moed’ zijn de laatste woorden van de joodse grootmoeder van Hella de Jonge. Een afscheidsgroet voordat ze werd afgevoerd naar Auschwitz. Het dunne velletje papier waarop de woorden staan geschreven vond De Jonge in de nalatenschap van haar oudtante Ro, samen met haar ouders de enige overlevenden van de nazi-verschrikkingen. In een intieme documentaire vol foto’s, beeldmateriaal en openhartige gesprekken met haar vader Eli Asser doorbreekt Hella de Jonge het stilzwijgen over haar pijnlijke familiegeschiedenis en komen vader en dochter eindelijk tot elkaar.

Credits

Coproducent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Verlies niet de moed
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 22 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2015

Geschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01