Ga naar inhoud
Still

De Baby

Regie: Deborah van Dam
Onthullende documentaire over de eerste jaren van de nu Amerikaanse Anneke, die als joodse baby in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat bij een Nederlands gezin. Waarom herinnert Anneke zich daar zo weinig van?
Anneke wordt in 1942 als joodse baby bij een Nederlands pleeggezin ondergebracht. In 1946 verhuist ze naar familie in Amerika. Over de Nederlandse periode wordt amper gesproken. In 2007 wordt ze benaderd door mensen uit haar verleden, onder wie Annekes Nederlandse ‘oorlogsbroer’ Fred. In deze onthullende documentaire proberen ze haar vroege jaren op te halen; een tijd waarvan Anneke zich weinig herinnert. Maar verloren gewaande foto’s en documenten werpen een nieuw licht op het verleden.
Titel: De Baby
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie MaatschappijGeschiedenisInternationaal

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.