Onthul­lende docu­men­taire over de eerste jaren van de nu Amerikaanse Anneke, die als joodse baby in de Tweede Werel­doorlog onderge­doken zat bij een Neder­lands gezin. Waarom herin­nert Anneke zich daar zo weinig van?
Anneke wordt in 1942 als joodse baby bij een Neder­lands pleeggezin onderge­bracht. In 1946 verhuist ze naar familie in Amerika. Over de Neder­landse periode wordt amper gesproken. In 2007 wordt ze benaderd door mensen uit haar verleden, onder wie Annekes Neder­landse oorlogs­broer’ Fred. In deze onthul­lende docu­men­taire proberen ze haar vroege jaren op te halen; een tijd waarvan Anneke zich weinig herin­nert. Maar verloren gewaande foto’s en docu­menten werpen een nieuw licht op het verleden.

Titel: De Baby
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2013

MaatschappijGeschiedenisInternationaal

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01