Ga naar inhoud
Levendig portret van de veelzijdige Gouden Kalf-winnaar Rolf Orthel, inmiddels 81 jaar. Hij drukte zijn stempel op de Nederlandse filmcultuur door niet met alle winden mee te waaien, maar tegen de wind in te gaan.
Rolf Orthel (Den Haag, 1936) combineerde ooit als filmmaker regie en productie. Van een logline of een premisse hadden hij en zijn filmende tijdgenoten nog niet gehoord. Orthel vertelt over zijn passie voor film, over filmen toen en nu en over het belang van lesgeven. En vooral houdt hij een pleidooi voor filmmaken als een zoektocht; een avontuur zonder al te strak geschreven scenario's en vooraf vastgelegde uitkomsten. En passant komt een stuk (Nederlandse) filmgeschiedenis in bijzonder archiefmateriaal voorbij, maar is er ook oog voor de actualiteit.

Credits

Producent
Camera
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
SNG Film
Postproductiebedrijf
Loods Lux & Lumen

Titel: Een laatste Mohikaan
Jaar: 2018
Duur : 56 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

GeschiedenisKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.