Portret van de rebelse kunstenaar Aat Veldhoen, thans een breekbare maar nog altijd creatieve oude man, die door zijn huidige levensgezel Hedy d’Ancona wordt getypeerd als ‘een lieve lastpak’.
De Amsterdamse kunstenaar Aat Veldhoen verwierf in de jaren zestig bekendheid door voor een habbekrats ‘prenten voor het volk’ te verkopen, waarmee hij zijn eigen marktpositie versjteerde. Filmmaker Kees Hin volgt de nu bejaarde kunstenaar, die tien jaar geleden na een herseninfarct met links moest leren schilderen, van nabij. Zijn oog voor vrouwelijk schoon blijkt onaangetast. Met gepaste trots leidt Veldhoen de camera door het Rijksmuseum, waar ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag een tentoonstelling met zijn grafiek is ingericht.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Research
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Interakt

Titel: Het scherpe oog van Aat Veldhoen
Jaar: 2015
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Panorama
Editie: NFF 2015

GeschiedenisKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.