Ga naar inhoud
Stills

Ubiquity

Regie: Bregtje van der Haak
Binnenkort is de hele wereld continu verbonden met het internet. Fijn, maar wat is het effect van die onzichtbare elektromagnetische straling op mensen die daar allergisch voor zijn?

Ooit was hij een pionier op het gebied van mobiele technologie. Inmiddels leeft de Zweedse ingenieur Per Segerbäck al achttien jaar in het bos zonder digitale technologie. De straling van de nieuwe gadgets maakt hem doodziek. En hij is niet de enige. Regisseur Bregtje van der Haak toont onder meer met een analoge Bolex-camera het leven van drie ballingen van de draadloze wereld. Ze toont ons een ander perspectief dan de verrukkelijke beelden in reclames voor smartphones en slimme apparaten. Hoe ziet de wereld eruit door de ogen van deze elektrogevoeligen? Hoe klinken de onzichtbare pulsen in hun oren? Waar vinden zij nog een veilige plek nu het wereldwijde web van zendmasten zich sluit?

Titel: Ubiquity
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 22 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018
Gouden Kalf Competitie Natuur & MilieuMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.