Ga naar inhoud
Still

The Origin of Trouble

Regie: Tessa Louise Pope
Persoonlijke zoektocht waarin regisseur Tessa Pope haar familieleden op een bank voor haar camera ondervraagt, op zoek naar de reden waarom haar vader als vader zo lang afwezig was.
Filmmaker Tessa Pope groeide op bij haar moeder, broer, halfzusje en stiefvader. Hoewel haar vader, eveneens filmmaker, ook in Amsterdam woonde, heeft hij haar nooit het gevoel gegeven haar vader te zijn. Op haar 27ste besluit ze haar zoektocht op film vast te leggen en alle betrokken familieleden (vader, moeder, ex-stiefvader, ex-stiefmoeder, broer en halfzusjes) te ondervragen om te zien of ze de oorzaak van haar vaders afstandelijkheid kan achterhalen.


Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects
Montage
Productiebedrijf
Nederlandse Filmacademie
Omroep
KRO-NCRV
Postproductiebedrijf
De Lodge
Titel: The Origin of Trouble
Jaar: 2016
Duur : 30 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016
NFF Studentencompetitie Hollandse Nieuwe Inschrijving student Geschiedenis

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Tuschinski Award (2016)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.