Een intieme, inzichtelijke en indrukwekkende kijk in het alledaagse leven van Syrische vluchtelingen, gedraaid gedurende anderhalf jaar in een Libanees tentenkamp.
Het begint met een bus uit Syrië die boodschappen en nieuws brengt. Gas en eieren voor de ene familie, berichten over het thuisfront voor de andere. Het nieuws is zelden goed, maar het leven in dit Libanese tentenkamp gaat verder. Bij de ene familie worden huwelijken gearrangeerd, bij de andere scheidingen overwogen. Sommige jongens zoeken een baan, anderen leren bij in een geïmproviseerde school. Schijnbaar zonder enige restricties beweegt de camera (met de sterke signatuur van Leonard Retel Helmrich) door de nederzetting om flarden op te vangen van het leven, zoals het daar wordt geleefd.

Titel: The Long Season
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 53 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018

MaatschappijPolitiek

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2018)
Leonard Retel Helmrich

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.