Intieme, verrassende en zeer visuele observaties van vijf vrouwen. Zelfbewust bepalen ze hoe ze zich aan de wereld tonen, maar laten hun keuzes zien wie ze werkelijk zijn, of gehoorzamen ze conventies?
Net als de meeste westerse vrouwen genieten ook Nederlandse vrouwen de vrijheid om hun eigen keuzes te maken in hoe ze er uitzien. Maar zijn dat wel hun eigen keuzes? Dit documentair essay observeert vijf vrouwen vanaf het moment dat ze 's ochtends hun ogen openen, tot het moment waarop ze klaar zijn om de buitenwereld te betreden. In de slaapkamer ontvouwt zich een intieme metamorfose die uitnodigt tot nadenken over wat 'jezelf zijn' betekent in een wereld waarin een eerlijke representatie van vrouwen allerminst vanzelfsprekend is.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking

Titel: Teledoc Campus - Personae
Jaar: 2020
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020

MaatschappijGender & identiteit

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2020)
Maartje Bakers

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.