Poëtische documentaire over jonge zwarte homoseksuele mannen met Guilliano als spil die, in een wereld vol homofobie, racisme en uitsluiting, hun plek hebben gevonden in een hechte vogue-dansgemeenschap in Rotterdam.
Voor jonge zwarte homoseksuele mannen kan het moeilijk zijn een weg te vinden in deze wereld. Guilliano (26), oprichter van een Rotterdamse vogue-dansgemeenschap en zijn vrienden vertellen op persoonlijke wijze over hun ervaringen met homofobie, racisme en uitsluiting in het dagelijks leven. Voguing betekent voor hen niet alleen een tijdelijke ontsnapping uit de buitenwereld, maar ook een hechte familie. Deze poëtische collagefilm combineert observerende scènes met vogue-danssequenties, grafische intermezzo’s en intieme interviews.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Animatie
Kleurcorrectie

Titel: Teledoc Campus - Father Figure
Jaar: 2019
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

MaatschappijDansLGBTQ+

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.