Ga naar inhoud
Still

Team Gaza (interactive)

Regie: Laurens Samsom, Frederick Mansell
Webdocumentaire over de leden van een Palestijns voetbalelftal die de kijker zelf het perspectief laat bepalen. Elk van de teamleden kijkt op zijn eigen manier tegen de Israëlische bezetting aan.


Kunnen de inwoners van de door Israël bezette Gazastrook hun dromen najagen? Journalisten Laurens Samson en Frederick Mansell volgden gedurende een voetbalseizoen vijf spelers van het Palestijnse elftal Beach Camp om die vraag te beantwoorden. Ondanks dat de overheersing zijn sporen nalaat, vinden de teamleden elk hun eigen manier om met die dagelijkse terreur om te gaan: de een wil ten strijde trekken terwijl de ander letterlijk probeert het verwoeste land weer op te bouwen. Voor de webdocumentaire kan de kijker zelf het perspectief bepalen.Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Titel: Team Gaza (interactive)
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Interactief project
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie PolitiekSportMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.