Ga naar inhoud
Treed in de voetsporen van Edward Snowden, Aaron Swartz en andere klokkenluiders. In deze cybercrime experience speel je zelf de hoofdrol, gewoon in je webbrowser. Hacken maar, want de klok tikt.
'Zorg dat niemand je ziet. Plak je webcam af. Ik start een beveiligde connectie. Je bent mijn enige hoop. Klaar?' Als de beste hacker ter wereld wordt gearresteerd, doet een 'hacktivist' een beroep op jou om de waarheid achter het sinistere Gepetto Initiatief te achterhalen. Met dit browserspel met videofragmenten wordt de speler in de hoofdrol van een avontuur gestort vol puzzels en ethische vraagstukken. Alsof het niet spannend genoeg is, is het ook een race tegen de klok. Deze cyber-crime experience laat je ervaren hoe het is om een klokkenluider als Edward Snowden of Aaron Swartz te zijn.

Credits

Cast (hoofdrol)
Animatie
Interface en interaction design

Titel: Swartzshield
Jaar: 2015
Categorie: Interactief project
Competities: Interactive & Games, NFF Digital Storytelling Competitie
Editie: NFF 2015

Actie & Avontuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.