Ga naar inhoud
Still

SpangaS in actie

Regie: Jop de Vries
Avontuurlijke jeugdfilm gebaseerd op de televisieserie van de KRO-NCRV. De hechte vriendengroep rond Abel en Raaf komt zwaar onder druk te staan als de leerlingen in actie komen tegen de sluiting van hun school.
De leerlingen van de bekendste middelbare school van Nederland maken opnieuw de stap naar het witte doek. In deze tweede jeugdfilm die is gebaseerd op de televisieserie van de KRO-NCRV, worden vriendschappen zwaar op de proef gesteld. Het Spangalis College moet verdwijnen. Dat laten Raaf, Abel en hun vrienden natuurlijk niet gebeuren. Ze komen in opstand. Hun bezetting van het schoolgebouw verloopt echter niet volgens plan. Als Raaf en Abel flink ruzie krijgen, ontstaan er twee kampen binnen de ooit zo hechte vriendengroep.
Titel: SpangaS in actie
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2015
Gouden Kalf Competitie Kidsbios Competities Kristallen, Gouden en Diamanten Films Actie & AvontuurDramaFamiliefilm

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.