Avon­tu­urlijke jeugdfilm gebaseerd op de tele­visieserie van de KRO-NCRV. De hechte vrien­den­groep rond Abel en Raaf komt zwaar onder druk te staan als de leer­lingen in actie komen tegen de sluiting van hun school.
De leer­lingen van de bekendste middel­bare school van Neder­land maken opnieuw de stap naar het witte doek. In deze tweede jeugdfilm die is gebaseerd op de tele­visieserie van de KRO-NCRV, worden vriend­schappen zwaar op de proef gesteld. Het Span­galis College moet verd­wi­jnen. Dat laten Raaf, Abel en hun vrienden natu­urlijk niet gebeuren. Ze komen in opstand. Hun bezetting van het school­ge­bouw verloopt echter niet volgens plan. Als Raaf en Abel flink ruzie krijgen, ontstaan er twee kampen binnen de ooit zo hechte vriendengroep.

Titel: SpangaS in actie
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2015

Actie & AvontuurDramaFamiliefilm

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01