Ga naar inhoud
Subtiel drama, surrealistische komedie, western en coming-of-agefilm ineen over Ayoub, een worstelende tiener uit Amsterdam-Noord, naar wie zowel de liefde als de zware criminaliteit lonkt.
Zonnepitten spugend hangt Ayoub met zijn drie vrienden rond op een pleintje in Amsterdam-Noord. De tieners worden kleingehouden door de grotere jongens uit de buurt die Ayoub pesten met zijn zwervende en verslaafde vader. Ayoub moet en zal stoerder worden, om de jongens aan te kunnen maar vooral om de mooie Laura te kunnen veroveren. Hij zoekt zijn heil bij de geschifte gangster Kalpa die hem het snelle geld, Zanotti-schoenen en zelfvertrouwen bezorgt. Valt Ayoub definitief voor de zware criminaliteit? Subtiel drama, surrealistische komedie, western en coming-of-agefilm ineen.

Titel: Prins
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 18 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Competities, Grenzeloos Nederlands, Forum van de Regisseurs
Editie: NFF 2015

DramaActie & AvontuurMaatschappijHumorJeugd

Gouden Kalf winnaar

Beste Montage (2015)
Mieneke Kramer
Beste Muziek (2015)
Palmbomen

Gouden Kalf nominaties

Beste Film (2015)
Gijs Determeijer
Beste Film (2015)
Roel Oude Nijhuis
Beste Sound Design (2015)
Vincent Sinceretti
Beste Camera (2015)
Paul Özgür
Beste Film (2015)
Gijs Kerbosch
Beste Vrouwelijke Bijrol (2015)
Sigrid ten Napel
Beste Vrouwelijke Bijrol (2015)
Elsie de Brauw
Beste Scenario (2015)
Sam de Jong

Andere prijzen

Cinema.nl Afficheprijs (2015)
MovieZone NFF Award (2015)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.