Ga naar inhoud
Op het beroemde jeugdboek van Annie M.G. Schmidt gebaseerde familiefilm over Wiplala: een tien centimeter grote puber die per ongeluk de familie Blom klein tinkelt. Amsterdam is opeens angstaanjagend groot.
Wiplala is een puber van tien centimeter groot. Let wel: hij is geen kabouter, hij is een Wiplala. Uit het land van de Wiplala’s. Omdat Wiplala als enige niet goed kan tinkelen (toveren) verlaat hij zijn land en komt hij terecht bij de familie Blom. Als Wiplala in een restaurant per ongeluk het hele gezin - vader, zoon, dochter en kat - klein tinkelt, is Amsterdam opeens angstaanjagend groot. Lukt het Wiplala om het piepkleine stel ongeschonden thuis te brengen? De familiefilm vol special effects is gebaseerd op het jeugdboek van Annie M.G. Schmidt.

Titel: Wiplala
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Kidsbios, Competities, Grenzeloos Nederlands, Kristallen, Gouden en Diamanten Films
Editie: NFF 2015

DramaFamiliefilmActie & Avontuur

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.