Ga naar inhoud

Waar een klein land groot in kan zijn: Nederland telt 2500 kilometer aan snelweg. Die enorme asfaltdichtheid verdient een poëtische roadmovie, met hier en daar geklaag.


Deze documentaire brengt de grootsheid, maar ook de ogenschijnlijke alledaagsheid van onze snelwegen in beeld. Het blijkt een feitelijk slecht gekende arena met een breed scala aan activiteiten. Wat zegt deze bijna perfecte infrastructuur over een samenleving? Deze cinematografische ode én schurende klaagzang toont het wezen van de Nederlander aan de hand van dit intrigerende, monumentale en immer groeiende netwerk.

Credits

Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
SNG Film
Distributie
Mokum Filmdistributie
Postproductiebedrijf
Loods Lux & Lumen
Reinier van Brummelen

Titel: Snelweg NL
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2019

ReizenMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.