Ga naar inhoud
Film over de verfilming van een autobiografische roman van de schrijver James Gagan tegen de achtergrond van diens onvrijwillige verblijf gedurende twintig jaar in een oude ruïne midden in de woestijn van Texas.
Myrna Greenbaum en Dan McMan zijn gecast als romantisch koppel in een B-western. Dan besluit om Myrna een lesje in de liefde te geven om hun performance op te krikken. Maar volgens het script is hij een loser. Film over de verfilming van een autobiografische roman van de schrijver James Gagan. Diens onvrijwillige verblijf gedurende twintig jaar in een oude ruïne midden in de woestijn van Texas, vormt de achtergrond van het filmverhaal. De spelers zijn allen inwoners van een klein plaatsje in Texas waar de film is opgenomen. Gebaseerd op een kort verhaal van Tim Krabbé.

Titel: Red Desert Penitentiary
Jaar: 1985
Duur : 1 uur, 44 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Focus: George Sluizer
Editie: NFF 2012

Blik naar buiten(land)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.