Ga naar inhoud
Still

Off the Grid

Regie:
Documentaire roadmovie laat zien hoe Amerikanen de crisis het hoofd bieden en de zaken in eigen hand nemen. Radicale overlevers, duurzame steden, lokale munten - waar vertrouwen in de overheid slinkt, bloeit de pioniersgeest op.

Van de vijftig Amerikaanse staten zijn er 46 bijna failliet. Meer dan 49 miljoen Amerikanen leven beneden de armoedegrens. De nationale schuld is hoger dan ooit. Alexander Oey reisde door de Verenigde Staten en toont in deze documentaire roadmovie hoe de bevolking de crisis het hoofd probeert te bieden. Hij ziet tentenkampen voor daklozen maar ontmoet ook mensen en gemeenschappen die niet meer op de federale overheid rekenen en zelf oplossingen zoeken. Great Barrington heeft een eigen munt. Colorado Springs geeft mensen zeggenschap over de besteding van belastinggeld. Radiopresentator Alex Jones zorgt voor zijn eigen elektra- en watervoorziening. In Sandpoint, Idaho wijst de burgemeester de weg naar een duurzame samenleving. Hebben ze werkzame alternatieven gevonden in een tijd waarin overheden wereldwijd op een bankroet afstevenen?

Credits

Regie
Coproducent
Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Titel: Off the Grid
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2012
Jaaroverzicht Blik naar buiten(land)Sociaal maatschappelijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.