Ga naar inhoud
Kunstenaar Van der Werve legde de 1600 kilometer die Chopins lichaam (in Parijs) en zijn hart (in een kerk in Warschau) scheiden per triatlon af. Een fysiek en meditatief essay.
Videokunstenaar Guido van der Werve brengt met Nummer veertien, home een eerbetoon aan twee van zijn (jeugd)helden: Alexander de Grote en Chopin. Hij componeerde zelf een speciaal requiem - met bijpassende structuur van drie delen en twaalf aktes - en legde de 1600 kilometer die Chopins lichaam (op het Parijse Père-Lachaise) en zijn hart (in een kerk in Warschau) scheiden per triatlon af. Een essay doordrenkt van heimwee, met persoonlijke en universele waarheden.

Credits

Production Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects

Titel: Nummer veertien, home
Jaar: 2012
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2013

MuziekKunst & Cultuur

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (2013)
Guido van der Werve

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.