Ga naar inhoud
Twee jaar uit het leven van viooltalent Noa Wildschut (14), haar altviool spelende zus en hun ouders. Over ambitie, de verhoudingen in dit bijzondere gezin, en over de coming-of-age van twee sensitieve meisjes.
Noa Wildschut (14) wordt gezien als het grootste jonge viooltalent van Nederland. Ze speelde al meerdere malen solo in het Concertgebouw en op buitenlandse podia. Noa's anderhalf jaar oudere zus Avigal speelt altviool maar heeft ook andere ambities. Samen met hun ouders vormen ze een hecht en muzikaal gezin. Voor deze documentaire volgde De Jong hen gedurende twee jaar. Zo belicht ze de invloed van het uitzonderlijke talent van Noa op de familieverhoudingen. Tegelijkertijd gaat het over twee meisjes in de puberteit die ieder hun eigen weg in het leven zoeken.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Basalt Film

Titel: A Family Quartet
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017

Kunst & CultuurMuziek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.