Ga naar inhoud
Gerrit van Dijk - Ik tel mijn tekeningen - still 06.png

Gerrit van Dijk - Ik tel mijn tekeningen

Regie: Emma Westermann
De laatste zes maanden van het leven van de Nederlandse animatiegrootmeester Gerrit van Dijk. Elke nacht maakt hij één tekening voor zijn laatste animatiefilm. Wat een filmisch testament!
Gerrit van Dijk, wereldberoemd en gelauwerd, combineert in leven en werk strijdvaardigheid en eigenzinnigheid met humor en een overrompelend talent. Vanaf het moment dat hij weet dat hij snel zal sterven, maakt Gerrit elke nacht een tekening voor zijn allerlaatste film. Daarin legt hij vast wat er nog echt toe doet. In de oude man is nog steeds de jonge kunstenaar van toen te herkennen, die gedreven en vol doorzettingsvermogen iets wil teweegbrengen. Tot het einde toe. Een portret over een bijzondere kunstenaar die op geheel eigen wijze afscheid neemt van het leven.

Credits

Geluidsnabewerking
Visual Effects
Cast (hoofdrol)
Titel: Gerrit van Dijk - Ik tel mijn tekeningen
Jaar: 2020
Duur : 56 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020
Gouden Kalf Competitie GezondheidKunst & CultuurArchiefmateriaal

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.