Op zoek naar het geheim van zijn moeder krijgt de dertienjarige Nono hulp van meester-inbreker Felix. In deze uitbundige en ontroerende familiefilm betreden ze de wereld van vermommingen en achtervolgingen, Franse chansons en de mysterieuze vrouw Zohara.

De dertienjarige Nono wil net zo'n goede speurder worden als zijn vader, de beste politie-inspecteur ter wereld. Maar omdat hij steeds in de problemen komt stuurt zijn vader hem twee dagen voor zijn bar mitswa naar zijn oom Sjmoel om volwassen te worden. Hoe moet Nono er nu achter komen wat het geheim van zijn verdwenen moeder is? En wat heeft zijn vader met de trouwe secretaresse Gaby? In de trein ontmoet hij onverwacht meester-inbreker Felix Glick, een oude kennis van zijn vader. Samen reizen ze naar de Franse Rivièra en treden binnen in een wereld van vermommingen, achtervolgingen, Franse chansons en de mysterieuze vrouw Zohara. Zal Nono, geholpen door zijn verbeeldingskracht, in deze uitbundige en ontroerende familiefilm alle raadsels oplossen? Naar het boek van de Israëlische schrijver David Grossman.

Titel: Nono, Het Zigzag Kind
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2012

Blik naar buiten(land)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01