Ga naar inhoud
Still

Nick

Regie: Fow Pyng Hu
Zijn baas en vriendin zijn Nicks dwarsheid en cynisme zat. Samen met een serveerster Kristina vertrekt de sous-chef naar Kroatië. Op zoek naar truffels, maar ook op zoek naar zichzelf. Karakterstudie met een vleugje roadmovie.


De intelligente maar grillige Nick werkt als sous-chef in een restaurant. Hij is goed en weet dat van zichzelf. Voor zijn collega’s en zijn vriendin heeft hij geen enkel respect. Als de cynische Nick door zijn vriendin wordt gedumpt en hij zijn baan kwijt is, besluit hij samen met de Kroatische serveerster Kristina op zoek te gaan naar truffels. In de uitgestrekte bossen van Kroatië komt hij tot rust en vindt hij zichzelf door een onverwachte ontmoeting. De derde speelfilm van Fow Pyng Hu is een psychologisch portret waarbij de complexe hoofdpersoon laagje voor laagje wordt afgepeld, totdat de kijker gedwongen wordt te stoppen met oordelen. De strakke fotografie en dromerige tussensequenties dragen samen met de uitgeklede soundtrack en precieze sounddesign bij aan de sfeer.

Titel: Nick
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2012
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Blik naar buiten(land)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.