Ga naar inhoud
Poëtisch portret van de laatste levensdagen van een moeder: persoonlijk en universeel tegelijkertijd. Flarden en herinneringen. Met de ziekenhuismuur als projectiewand.
Korte film over de laatste dagen van een leven, opgenomen in het ziekenhuis en thuis. Het geluid van persoonlijke gesprekken, medische procedures en het bezoek van de arts, in combinatie met beeld van de locaties waar dit zich allemaal afspeelt en de sporen van een leven dat langzaam verdwijnt, leveren een intieme en toch universele film op over een aangekondigde dood. "Ik heb zo lang mijn best gedaan. Maar ja, het einde is het einde. Daar kan ik niets aan veranderen."

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Shelmerfilm/Susanne Helmer
Postproductiebedrijf
Laurent Fluttert

Titel: My Mother's Last Days - and Some of her Clothes
Jaar: 2020
Duur : 17 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Forum van de Regisseurs
Editie: NFF 2020

FamiliebandenExperimenteelGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.