Ga naar inhoud
Stills

Cheek to Cheek

Regie: Malou Wagenmaker, Bo van der Meer
Op de dansvloer van Het Danspaleis lijkt de tijd voor deze zwierende, jeugdige ouderen even stil te staan. Intieme documentaire over de kwetsbaarheid én de kracht van ouder worden.
Stel je voor: een zaal in een verzorgingshuis wordt omgetoverd tot een heuse ballroom, compleet met fluwelen tafelkleedjes en oude platenkoffers. Op de platenspeler wordt nostalgische muziek van de jaren veertig tot nu gedraaid. Overal dansen mensen; jong en vooral oud. Toch speelt leeftijd hier geen rol. In deze korte, intieme documentaire worden vier hoogbejaarde bezoekers van dit magische dansfestijn gevolgd. Ondanks lichamelijke of geestelijke haperingen genieten deze dames en heren tijdens deze muzikale bijeenkomsten volop van het leven.

Credits

Sound Design
Set geluid
Productiebedrijf
Room for Film
Postproductiebedrijf
Storm Post Production
Titel: Cheek to Cheek
Jaar: 2018
Duur : 24 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018
NFF Debuutcompetitie MuziekGezondheidMaatschappijGeschiedenis

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Filmprijs van de Stad Utrecht (2018)
Filmprijs van de Stad Utrecht (2018)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.