Ga naar inhoud
Stills

Voor het donker

Regie: Marit Weerheijm
Drama over Olaf (20) en zijn aan vroege Alzheimer lijdende vader (54). In aanloop naar diens verjaardagsfeest wordt hun wereld steeds kleiner, vanwege een betonnen muur die dreigend hun huis nadert.
Olaf, student bouwkunde, woont bij zijn vader Vincent. Ooit een gerenommeerd architect, nu lijdend aan vroegtijdige Alzheimer. Olaf worstelt ermee, want hij wil Vincent blijven zien als de man die alles weet. In aanloop naar een door Olaf georganiseerd verjaardagsfeest voor zijn pa, wordt hun omgeving donkerder; een betonnen muur werpt vanuit de tuin een schaduw over hun huis en het gaat steeds slechter met Vincent. Olaf zal moeten inzien dat samen leven in het heden waardevoller is, dan proberen vast te houden aan wat er ooit was.

Credits

Production Design
Kostuumontwerp
Visual Effects
Montage
Titel: Voor het donker
Jaar: 2018
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018
NFF Debuutcompetitie DramaGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.