Betrokken documentaire over een dakloze jongen die in de metrotunnels onder Boekarest leeft. Dan moet deze Nicu kiezen tussen een verblijf bij zijn criminele bende of een ‘normaal’ bovengronds leven.
De dakloze jongen Nicu komt onder de hoede van de beruchte ‘Koning van de Onderwereld’, Bruce Lee, en gaat bij hem wonen in de metrotunnels onder Boekarest. Als Nicu opgroeit, begint hij te beseffen dat zijn alternatieve, criminele leider misschien niet de perfecte 'vader' is, maar een bovengronds leven lijkt niet gemakkelijk binnen bereik. Als Nicu plotseling ernstig ziek wordt, grijpt de betrokken regisseur van deze documentaire in: hij neemt de jongen mee naar het ziekenhuis en doet daar een schokkende ontdekking.

Credits

Coproducent
Geluidsnabewerking
Montage
Productiebedrijf
Grain Media
Revolver Amsterdam
Coproductiebedrijf
Pink
Omroep
EO/IKONdocs
Distributie
Taskovski Films
Postproductiebedrijf
FeverFilm

Titel: Bruce Lee & the Outlaw
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2019

GezondheidMisdaadJeugdMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.