Ga naar inhoud
Stills

More Human than Human

Regie: Tommy Pallotta, Femke Wolting

De robots komen! En de algoritmes en AI's. Welkom in het Frankenstein-tijdperk. Hoe menselijk is de mens straks nog, en kun je een robot bouwen die de regisseur kan vervangen?

More Human than Human onderzoekt wat het betekent om te leven in een tijdperk van intelligente machines. Op een persoonlijke, speelse en soms dramatische wijze gaat de filmmaker op zoek naar wat aan creativiteit en menselijke waarden op het spel staat, wanneer hij een robot bouwt die hem als filmmaker kan vervangen. Zal artificiële intelligentie, zo oneindig veel slimmer, beter connected en mogelijk ook zelfbewust, uiteindelijk de mensheid overbodig maken? Aan het woord komen futuristen en sceptici, waaronder 'roboticist' Daniel H. Wilson, auteur van het sciencefictionboek Robopocalypse, Brian Christian, auteur van The Most Human Human, Garry Kasaparov, ’s werelds beste schaker die van een computer verloor, psycholoog dr. Robert Epstein en robotdesigner David Hanson.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects
Titel: More Human than Human
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 19 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018
Gouden Kalf Competitie Forum van de Regisseurs Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.