Ga naar inhoud
Stills

Missie NS

Regie: Catherine van Campen
Documentaire over ons welbekende nationale spoorbedrijf als allegorie van onze samenleving. Want iedere Nederlander kent de Nederlandse Spoorwegen. En we hebben er allemaal een mening over.
Te laat, te duur, te vol. Iedere Nederlander heeft wel een mening over de NS, en niet altijd positief. Het spoornet van het nationale spoorbedrijf is als een aderstelsel dat moet opereren in een lichaam vol economische, praktische en politieke afwegingen. De Centrale Controlekamer is het kloppend hart waarin alles samenkomt: van calamiteiten tot praktische zaken. Vanuit hier volgt deze mozaïekvertelling twee sterk contrasterende werelden. Enerzijds het formele hoofdkantoor, waar met hart en ziel wordt gewerkt aan een klantvriendelijker imago en waar voor iedere vergadering een film of een vlog wordt gemaakt als oppepper voor het personeel. Anderzijds de werkvloer, waar vaak een heel andere realiteit heerst dan het verhaal dat degenen die daar werken moeten uitdragen. De stiltes en gesprekken, ruzies, verbroedering en de humor in de coupé en op het station blijken een thermometer voor de sfeer in Nederland.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
Witfilm
Omroep
KRO-NCRV
Postproductiebedrijf
FeverFilm
Titel: Missie NS
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2019
ReizenMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.